De methode

fonctionnelTrekken, duwen, opstaan, zich bukken zijn stuk voor stuk bewegingen die we elke dag maken. Hoe dichter de training aansluit bij de dagelijkse taken, des te groter het rendement! Bij functionele training worden de drie spiergroepen –de posturale, stabiliserende en primaire spieren – van het menselijk lichaam aan het werk gezet.

Op het vlak van motivatie kennen Personal Training en de functionele training hun gelijke niet! Met dit type trainingen is er geen sprake van routine en monotonie van de toestellen. Onze spieren zijn deels aanwezig om het startsein van elke beweging te geven.

Functionele training,
het middel bij uitstek om de eerste functie van de spieren aan het werk te zetten.

U ziet zelf het verschil: met een toestel traint u alleen uw primaire spieren, terwijl de functionele training zowel de stabiliserende, posturale als primaire spieren aan het werk zet.

Wat betreft de ontwikkeling van de magere spiermassa is het resultaat volledig hetzelfde met functionele training als met een toestel. Daar u echter meer spiergroepen gebruikt, verbruikt u ook meer energie en elimineert u sneller vetweefsel (vet). Het werk in proprioceptie (beheer van het lichaam in de ruimte en van de ledematen ten opzichte van het lichaam) zorgt voor stimulatie van het centraal zenuwstelsel dat de diepe spieren aan het werk zet.

U merkt dus al snel een versterking van meer bepaald de dwarse buikspier en de paravertebrale spieren.

Deze methode bewijst haar efficiëntie op meerdere punten. Het eerste en niet het minste is het optimaal gebruik van het lichaam in de dagelijkse taken.

Dankzij de dynamiek en de versterking van de spieren krijgen personen die dit type training hebben gevolgd veel minder te maken met gewrichtspijnen.
De gewrichtscompensaties zijn beduidend lager.

Leren hoe u uw inspanningen, uw energie en uw concentratie moet doseren, heeft ook positieve gevolgen voor uw werk en uw dagelijkse vrijetijdsbesteding.

Kortom, u verhoogt uw dagelijkse levenskwaliteit.

 

Ze vertrouwen ons

X
- Enter Your Location -
- or -